Saturday, July 7, 2018

How to make Beef Goulash - Beef Goulash recipe - Recipes For You

How to make Beef Goulash 

In ENGLISH

INGREDIENTS

1kg good braising steak, preferably chuck steak
1 tbsp sunflower oil
3 medium onions, cut into 12 wedges
3 garlic cloves, crushed
2 tsp hot smoked paprika
1 tbsp paprika
1 beef stock cube (Oxo works well here)
600ml cold water
400g can of chopped tomatoes
2 tbsp tomato purée
2 bay leaves
1 red pepper
1 green pepper
1 orange pepper
flaked sea salt
freshly ground black pepper


How to make it

Preheat the oven to 170°C/Fan 150°C/Gas 3½.

 Trim any hard fat off the beef and cut the meat into rough 4cm chunks. Season well with salt and freshly ground black pepper.

Heat the oil in a large flameproof casserole dish.

 Add the steak and fry over a high heat until nicely browned all over, turning regularly. Tip the onions into the pan and cook with the beef for 5 minutes until softened. Add the crushed garlic and cook for a further minute, stirring regularly.

 Sprinkle both paprikas over the meat and crumble the beef stock cube on top.

 Add the water, tomatoes, tomato purée and bay leaves. Season with salt and pepper, stir well and bring to a simmer. Cover with a tightly fitting lid and transfer the dish to the oven. Cook for 1½ hours.

While the beef is cooking, remove the core and seeds from each pepper and chuck them away. 

Cut each pepper into chunks of about 3cm. When the beef has cooked for 1½ hours, carefully remove the dish from the oven. Stir in the peppers, put the lid back on and put the goulash back in the oven for a further hour or until the beef is meltingly tender.

 Serve with small portions of rice (see pages 178–179) and spoonfuls of soured cream if you like, but don’t be too generous – soured cream contains less fat than double cream but still has 30 calories per tablespoon


Info 

Cooking time 2 hours and 35 minutes

Prep time 20 minutes



In URDU


بیف گلوول کیسے بنانا

اجزاء


1kg اچھا بہادر اسٹیک، ترجیحی چک سٹیک
1 چمچ سورج فلو کا تیل
3 درمیانے پیاز، 12 برجوں میں کاٹ
3 لہسن للی، کچلنے
2 ٹسپ گرم گرم تمباکو نوشی کا پکایا
1 چمچ کا پٹا
1 گوشت اسٹاک کیوب (آکو یہاں کام کرتا ہے)
600ml سرد پانی
400 گر کٹی ٹماٹر کا ہو سکتا ہے
2 چمچ ٹماٹر پائیدار
2 بیل پتیوں
سرخ مرچ 1
1 سبز مرچ
1 اورنج مرچ
جھکا ہوا نمک
تازہ زمین کا کالی مرچ


اسے کیسے بنائیں


تندور Preheat 170 ° C / فین 150 ° C / گیس 3½ تک. گوشت سے کسی بھی سخت چربی کو ٹرمیں اور کسی نہ کسی چوٹیوں میں گوشت کاٹ دی.


4cm نمک اور تازہ زمین کا کالی مرچ کے ساتھ اچھی طرح سے موسم.


تیل کو ایک بڑے فلاپروک کیسلر ڈش میں حرارت کریں.

 ایک اونچی گرمی پر اسٹیک اور بھری شامل کریں جب تک کہ اچھی طرح سے بھری ہوئی بھری ہوئی، باقاعدگی سے رخ نہ کریں. پیاز کو پین میں ٹھوس اور نرمی تک 5 منٹ تک گوشت کے ساتھ کھانا پکانا. کچلنے والی لہسن کو شامل کریں اور ایک اور منٹ کے لئے پکانا، باقاعدگی سے ہلکا پھلکا.


گوشت پر پپریکا دونوں چھڑکیں اور سب سے اوپر بف اسٹاک کیوب کو کچلانا.


 پانی، ٹماٹر، ٹماٹر پینے اور بیل پتی شامل کریں. نمک اور مرچ کے ساتھ موسم، اچھی طرح سے ہلچل اور ایک ابھرتے ہیں. ایک مضبوط فٹنگ کی ڑککن کے ساتھ ڈھانپیں اور تندور کو ڈش منتقل. 1½ گھنٹوں کے لئے کک


جبکہ گوشت کھانا پک رہا ہے، ہر مرچ سے بنیادی اور بیج کو ہٹا دیں اور انہیں دور کریں. ہر مرچ کے بارے میں 3cm کے ٹکڑوں میں کٹائیں. 


جب 1 فی گھنٹہ کے لئے گوشت پکایا ہے تو، احتیاط سے تندور سے ڈش کو ہٹا دیں. مرچ میں ہلچل، ڑککن پر واپس رکھو اور اگلے گھنٹہ کے لئے تندور میں واپس ڈال دیں یا جب تک گوشت پگھلنے کی ٹینڈر نہیں ہے.


چاول کے چھوٹے حصے کے ساتھ خدمت کریں (صفحات 178-179 دیکھیں) اور اگر آپ پسند کرتے ہیں تو کھوکھلی کھوکھلی کریم، لیکن بہت سخاوت نہ کریں - کھانسی کریم میں ڈبل کریم سے کم چربی شامل ہوتی ہے لیکن اب بھی اس کی چربی فی 30 کیلوری ہے.


معلومات

باورچی خانے سے متعلق وقت 2 گھنٹے اور 35 منٹ

20 منٹ پہلے تیار کریں




No comments:

Post a Comment