How to Make Salad Nicoise
Ingredients
6 small new potatoes
7 ounces (200 grams) green beans
3.5 ounces (100 grams) lettuce
6 cooked artichoke hearts
4 tomatoes, cut into wedges
4 eggs, hard boiled and halved
5.5 ounces (150 grams) black olives, pitted
7 ounces (200 grams) tuna
3 tablespoons of balsamic vinegar
2 teaspoons Dijon mustard
1 garlic clove, minced
Freshly ground black pepper
9 tablespoons extra virgin olive oil
1 tablespoon fresh basil
1 tablespoon fresh parsley
Salt and pepper, to taste
Steps to make it
1 Simmer the potatoes in a saucepan filled about halfway full with saltwater.
Wait until the potatoes are cooked, rinse them under cold water, and then drain the water. Place the potatoes on the side. When they're cooled, cut them in half.
2 Trim the ends off of the beans and place them in a saucepan of boiling, salted water for about 2 to 3 minutes.
Drain the beans and refresh them in water. Drain again and place the beans on the side.
3 Get a bowl and mix the garlic, balsamic vinegar, salt, mustard, and pepper together.
Slowly add the olive oil to the mixture while whisking.
4 Create your salad
Take a big bowl and add the lettuce, potatoes, artichoke hearts, green beans, tomato wedges and olives. Drizezl the vinaigrette on the top. Dress the salad with basil and parsley. Season with salt and lightly toss everything together.
5 Serve the salad on a serving plate.
Garnish the salad with hard boiled eggs and chopped tuna.
In URDU
سلاد نیکیز کیسے بنائیں
اجزاء
6 چھوٹے آلو
7 ونس (200 گرام) سبز پھلیاں
3.5 ونس (100 گرام) لیٹش
6 پکا آرکچک دل
4 ٹماٹریں، پتیوں میں کاٹ
4 انڈے، مشکل ابلاغ اور حل
5.5 آون (150 گرام) سیاہ زیتون، پٹائی
7 ونس (200 گرام) ٹونا
3 balsamic سرکہ کی چمچیں
2 چمچ ڈجن سرسری
1 لہسن للی، کھنگالیں
تازہ زمین کا کالی مرچ
9 چمچوں اضافی کنواری زیتون کا تیل
1 چمچ تازہ تلسی
1 چمچ تازہ اجماع
نمک اور مرچ، چکانا
بنانے کے لئے اقدامات
1 آلو کو آلودہ کرنے میں آلودہ پانی سے نمٹنے کے آدھے راستے سے بھرا ہوا.
جب تک آلو پکایا جاتا ہے تک انتظار کرو، انہیں ٹھنڈے پانی کے تحت کھینچیں اور پھر پانی نکالو. آلو کو طرف رکھیں. جب وہ ٹھنڈی ہوئی تو، نصف میں ڈال دیں.
2 پھلیاں ختم کرنے کے لۓ ٹرمیں اور انہیں سوراخ کرنے والی نمکین پانی میں تقریبا 2 سے 3 منٹ تک رکھیں.
پھلیاں پھینک دیں اور انہیں پانی میں تازہ کریں. دوبارہ ڈرین کریں اور پھلوں پر بیٹھائیں.
3 کٹوری حاصل کرو اور لہسن، بالامامیک سرکہ، نمک، انگور، اور مرچ کے ساتھ ملیں.
تھوڑا سا زیتون کا تیل تھوڑا سا شامل کرتے ہوئے مرکب میں شامل کرتے ہیں.
4 اپنے ترکاریاں بنائیں
ایک بڑا کٹورا لے لو اور لیٹٹ، آلو، آرکچیک دل، سبز پھلیاں، ٹماٹر کی پتیوں اور زیتون شامل کریں. سب سے اوپر پر vinaigrette Drizezl. تیاری اور اجملی کے ساتھ ترکاریاں کپڑے. نمک کے ساتھ موسم اور ہلکے ساتھ سب کچھ مل کر ٹاسکتے ہیں.
5 خدمتگار پلیٹ پر ترکاریاں کی خدمت کریں.
مشکل ابلا ہوا انڈے اور کٹا ٹونا کے ساتھ ترکاریاں گارنش
No comments:
Post a Comment